Direct contact? | Bel: (088) 112 54 32 | Mail: info@brandveiligpand.nl

Projecten

Tussenwand Brandvertragend behandelen Fladderak Delft

Inpak, logistiek en overslag bedrijf Fadderak vroeg ons om, na een autobrand bij de buren, hun totale houten afscherming van het pand brandvertragend te maken. Deze wand is ruim 20 meter hoog en betreft een afscheiding met een naast gelegen self-storage opslag bedrijf die boxen tot aan het plafond heeft staan. Het betrof een specialistische klus te worden met een groot oppervlak en veel doorvoeringen. Deze doorvoeringen waren echter wel moeilijk te bevestigen. Er moest een hoogwerker aan te pas komen om bij alle uithoeken van het pand te kunnen komen. Op maximale hoogte, ruim 22 meter, moesten de betreffende wanden brandvertragend gemaakt worden. Een totaal van circa 450 vierkante meter aan wan en ruim 100 liter impregneermiddel was nodig om het hout brandvertragend te maken. Om de wand volledig brandvertragend te maken koste het de collega’s bij Brandveiligpand.nl ruim 2 dagen om deze klus te klaren.

Onderstaand een foto rapportage van deze mooie opdracht:


2000 strobalen brandvertragend impregneren Amsterdam

Een nieuwe klant in Amsterdam kwam bij ons met de vraag of we op zeer korte termijn ruim 2000 strobalen geïmpregneerd konden krijgen. Dit op last van de brandweer bij de sloop van een viaduct. Om bepaalde onderdelen veilig te kunnen laten vallen zonder de omgeving te beschadigen functioneerde de balen als demping. Al met al een pittige klus die met 2 personen drie dagen heeft geduurd. Toch hebben we op korte termijn de vraag van de klant met een passende oplossing kunnen realiseren. De brandvertragende hooibalen zijn uiteindelijk gecertificeerd en goedgekeurd door de locale brandweer.


Manchetten plaatsen en brandwerend afwerken


Onderhoud Koning Willem III Kazerne Apeldoorn

Verschillende project ontwikkelaars hebben samen de keuze gemaakt voor Brandveiligpand.nl bij de renovatie van barrakken op het terrein van de Koning Willem III kazerne te Apeldoorn. Barrakken met meerdere verdiepingen worden anders ingericht en volledig gerenoveerd. In combinatie met Trebbe Bouw is het project medio Mei 2014 gestart. Het betreft hier een grote diversiteit aan brandvertragende oplossingen. Van het beplaten van wanden met brandwerende platen, het aanleggen van koven om leidingen tot het omkasten van staalconstructies.

Ook voor Brandveiligpand.nl is dit een grote opdracht welke word uitgevoerd door 4 medewerkers. Het project loopt tot medio Augustus 2014 maar dit is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met Trebbe Bouw zorgt Brandveiligpand.nl voor de juiste en voordeligste oplossing bij het renoveren van de Koning Willem III kazerne.


Luchtkanalen / Koven omkasten bij galerij woningen Assen

De beheerder van een aantal galerijwoningen te Assen vroeg Brandveiligpand.nl om advies bij de juiste oplossing ten behoeven van de brandwerendheid van leidingen en luchtkanalen. Een specialiste taak weggelegd voor de afdeling advies van Brandveiligpand.nl. De huidige staat van de galerij was niet meer conform de brandeisen van 2014. Periodiek onderhoud was dus nodig voor dit wooncomplex. Brandveiligpand.nl heeft hiervoor een scherpe offerte gecalculeerd en de klus medio April 2014 uitgevoerd. Na het beplaten en omkasten van luchtkanalen en leidingen was het meeste werk gedaan. Ook zijn verschillende onderdelen brandvertragend afgewerkt en kieren en gaten zijn gekit of afgewerkt met brandwerende pasta. Veel schaaf & zaagwerk was een pre bij deze opdracht om alles precies pas te krijgen. Door veel hoekjes en doorvoeringen in en om bestaande leidingen bleek al vooraf dat een nauwkeurige afwerking nodig was om te kunnen voldoen aan de huidige brandeisen en wetgeving.


Brandwerend afwerken Villa Regio Amsterdam

Een zeer precieze klus voor een kritische particulier. Dat is wat heel snel duidelijk werd bij deze opdracht. Bij de aanleg van een nieuwe woonvilla met gastenvertrek net buiten Amsterdam is veel hout hergebruikt. Om het bestaande karakter, kleur en eigenschappen te behouden is gekozen voor een spraymethode met AlfaSTOP brandvertrager, toegepast door de specialisten van Brandveiligpand.nl. Echter ging het hier ook om veel kleine en precieze onderdelen als deurposten, deuren, vensterbanken. Tevens was het soort houd dat gebruikt werd verschillend. Hierdoor nam de ene balk of plank veel meer impregneermiddel op dan de ander. Dit project dat meerdere vertrekken en vele kamers betrof werd binnen een week gerealiseerd.
Assen
Kampen

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 B.V. Brandveiligpand.nl | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009