Direct contact? | Bel: (088) 112 54 32 | Mail: info@brandveiligpand.nl

Doorvoeringen brandwerend afdichten voorkomt branddoorslag!

Wat is een brandwerende afdichting van uitsparingen of doorvoering?

Doorvoering brandvertragend afgewerkt wide
Een sparing of doorvoering is in principe een gat in de muur, meestal gevuld met kabels of leidingen, maar een doorvoering is tevens ook een gat in een brandcompartiment. Via een gat in een dergelijk brandcompartiment kan brand zich gemakkelijk verspreiden en vergroten.  Juist dat is natuurlijk niet de bedoeling van een brandcompartiment! Er gelden bij brandpreventie dan ook 2 vuistregels die je eenvoudig kan toepassen op jou situatie.

 1. Zorg ervoor dat er geen brand kan ontstaan.
 2. Is er brand? Zorg er dan voor dat de brand niet groot wordt en niet kan uitbreiden.

De specialisten van Brandveiligpand.nl kunnen je helpen bij het correct inrichten en handhaven van deze vuistregels. Bijvoorbeeld het afdichten van sparingen, doorvoeringen, kieren, doorvoeringen m.b.t. leidingwerk etc. Door de vele situaties die ontstaan bij de aanleg van een gebouw of bestaande locaties, zijn eisen of normeringen en de bijbehorende oplossingen sterk variërend. De vakbekwame collega’s bij Brandveiligpand.nl weten altijd raad als het om brandpreventie gaat; wij zijn de totaal partner op het gebied van brandpreventie!


Richtlijnen Bouwbesluit 2012

logotype-government-of-the-netherlands-nlHet Bouwbesluit 2012 (meest recent anno 2014) stelt strenge eisen aan de brandwerendheid van gebouwen. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in het onderdeel WBDBO-eisen: Weerslag tegen Brand Doorslag en Brand Overslag. Hierin is onder andere vastgelegd dat wanden voldoende brandwerend moeten zijn en er geen onbeschermde openingen in scheidingsconstructies mogen voorkomen!

Een concreet voorbeeld:
Koof-Toevoer-brandwerende-afwerkingVastgelegd is dat wanden of vloeren in bepaalde omstandigheden 30, 60, 90 of zelfs 120 minuten brandwerend moeten zijn, zodat een brand zich niet ongelimiteerd kan uitbreiden. Deze specifieke eisen gelden ook voor sparingen en doorvoeringen in de betreffende wanden en vloeren. Om doorvoeringen te maken voor leidingen, kabels, kabelgoten en kanalen dienen sparingen met dezelfde mate van brandwerendheid te worden afgewerkt, hoe lastig dit ook kan zijn.

Doorvoeringen brandwerend maken is een specialisme, maar een onderdeel van een groter geheel, de totale brandpreventie.


Toepassingen van onze oplossingen:

luchttoevoer afgewerkt met brandmanchet

Buizen afgewerkt met een Brandmanchet en brandwerende pasta

Mogelijke oplossingen welke we toepassen:

 • Brandwerende pasta, kit of schuim
 • Brandwerende mortel of coating
 • Brandmanchetten
 • Brandveilige bevestigingen
 • Brandwerend band en afdichtingstape
 • Brandkappen

Voornamelijk gebruiken we materiaal dat uitsluitend voldoet aan Brandklasse B, dit is onder andere een eis om toegepast te mogen worden in alle ruimten, bijvoorbeeld ook bij vluchtroutes. Het heeft als groot voordeel dat ze niet of nauwelijks gevoelig is voor veroudering, noch voor spatwater of luchtvochtigheid. Het eindresultaat is daarom correct, goed te controleren en heeft een lange levensduur.
Kwaliteit staat bij onze oplossingen voorop en we zijn voordelig waar het kan.


Profiteer van ons QR-logsysteem

De doorvoeringen die wij brandveilig maken worden digitaal gelogd en voorzien wij van een QR sticker. Als je dat wilt tenminste.

Zo werkt het

1) Wij registreren middels een QR-code
Wanneer wij een doorvoering brandveilig hebben gemaakt voorzien wij de doorvoering van een QR-codesticker. Aan deze QR-code koppelen wij direct middels onze APP informatie over doorvoering, zoals het gebruikte materiaal, afbeeldingen en certificaten.

2) Online omgeving
De informatie wordt automatisch opgeslagen in onze digitale omgeving. Hierdoor kun je op elk moment deze gegevens raadplegen.

3) Rapporten & Certificaten
Uit deze digitale omgeving kun je eenvoudig certificaten en rapporten worden afdrukken. Handig wanneer bijvoorbeeld de brandweer hierom vraagt.

4) Informatie ophalen middels de QR code
Wanneer iemand gegevens nodig heeft over de doorvoering kan diegene via de QR-sticker alle informatie over de doorvoering ophalen. Ook kan iemand door die de doorvoering doorbreekt hier middels de QR eenvoudig een melding van maken.

Jouw voordelen

 • Je kunt de werkzaamheden incl. afbeeldingen terug vinden in onze online omgeving.
 • Je kunt hier met één druk op de knop alle certificaten & rapporten uitdraaien. Handig wanneer bijvoorbeeld de brandweer hier om vraagt
 • Het draagt bij aan professioneel gebouwbeheer
 • Direct alle gegevens van over de doorvoering wanneer je de doorvoering inscand
 • Wanneer een doorvoering wordt doorbroken kan hier eenvoudig melding van gedaan worden
 • Je hebt een geautomatiseerd beheerplan, inclusief notificaties

Samenwerken

Brandweer-keuringGezien we vaak te maken hebben met spoedklussen wegens openingen, deadlines of inspectie van keurende instanties als gemeentes of brandweer, gaan wij altijd flexibel om met complexe situaties en kunnen daar door zeer snel en efficiënt werken. We zijn gewend aan samenwerkingsverbanden met meerdere grote partijen en denken graag mee op het gebied van brandpreventie als onderdeel van een totaalplan. Samenwerken en anticiperen op omstandigheden met oog op kwaliteit en zorg voor de klant staan bij Brandveiligpand.nl voorop. Dé specialist in brandwerende doorvoeringen.


Certificering sticker of Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Voor brandweer, verzekeraar of keurende instanties is het belangrijk dat een controle sticker of certificaat overlegd kan worden. Met een dergelijk certificaat toon je aan dat bijvoorbeeld doorvoeringen, sleuven of ophangingen correct zijn aangelegd middels richtlijnen die zijn vast gesteld. Een verzekeraar, brandweer of keurende instantie vraagt hier vaak om.


Wat levert het u op?

 • Inspectie vooraf
 • Brandvertraging afhankelijk van de eis:
  60, 90, 120 of minuten of meer
 • Vakmensen met ruime ervaring
 • Correcte en nette afwerking
 • Service bij geleverde diensten
 • Certificering sticker of Certificaat van behandeling
 • Keuring en controle na oplevering

 

Mogen wij jou helpen?

Heb je een vraag of ben je benieuwd naar wat we voor jou (of jou bedrijf) kunnen beteken? Vul dan geheel vrijblijvend het contact formulier in. We proberen altijd binnen een dag met een reactie of passende oplossing te komen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Comments are closed.

© 1998-2014 B.V. Brandveiligpand.nl | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009