Direct contact? | Bel: (088) 112 54 32 | Mail: info@brandveiligpand.nl

Brandwerend afwerken, een zeer belangrijke finishing touch!

Brandwerend afwerken met als doel de brandwerendheid op niveau te brengen

Brandwerend-afwerken
Brandwerend afwerken wordt soms gezien als totaal oplossing voor brandpreventie. Dit kan bestaan uit veel verschillenden onderdelen. Wij, Brandveiligpand.nl, zien dit als specialist iets genuanceerder. Het brandwerend afwerken of brandwerend afdichten zien wij als de belangrijke finishing touch om het geheel compleet te maken.

DoorvoeringenStel: er is een scheiding tussen een brandcompartiment of een brandwand welke 90 minuten brandvertragend is. Alle leidingen, doorvoeringen en sparingen die verwerkt zijn dienen dan ook de zelfde 90 minuten brandvertraging te krijgen als de wand zelf. De aansluitingen van deze doorvoeringen worden afgewerkt met bijvoorbeeld een brandmanchet. Echter blijven er altijd nog gaten en kieren op de plaats van aansluiting. Om te voldoen aan de brandvertraging van 90 minuten en de muur te herstellen naar de originele brandvertraging, dienen deze kieren en overgebleven sparingen volledig te worden afgewerkt conform de gevraagde brandeis.

Deze afwerking kan Brandveiligpand.nl verzorgen op verschillende manieren, al nagelang de wens, eis of uiterlijk.
Veel voorkomend is het afwerken met brandwerende pasta, kit of koolstof substantie. Dit zorgt voor een goed werkend resultaat en een nette afwerking. Welke afwerking het beste past bij jou brandveilige systemen nemen we graag met je door, er zitten namelijk veel haken en ogen aan. We komen graag bij je langs om te kijken hoe en wat de situatie nodig heeft. Van daaruit werken we samen verder.


Wat doet Brandveiligpand.nl concreet bij brandwerend afwerken?

Eigenlijk is het te veel om op te noemen, er zijn veel kleine dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Ook zijn er vaak kleine specifieke oplossingen per opdracht noodzakelijk. In grote lijnen vind je hier onder een opsomming van onderwerpen die we behandelen cq. toepassen.
Doorvoeringen

 • Voorkomen van branddoorslag en lekker van rook en gassen
 • Brandwerendheid van 30 tot 240 minuten realiseren, conform normen/eisen
 • Reduceren van geluid tussen brandcompartimenten
 • Gecertificeerd en gekeurd materiaal toepassen op correcte wijze
 • Innovatieve ontwerpen maken t.b.v. maatwerk oplossingen
 • Brandwerend isoleren van leidingen en aansluitende doorvoeringen
 • De meest uiteenlopende sparingen afdichten
 • Brandwerende ophangsystemen realiseren

Richtlijnen Bouwbesluit 2012

logotype-government-of-the-netherlands-nlHet Bouwbesluit 2012 (meest recent anno 2014) stelt strenge eisen aan de brandwerendheid van gebouwen. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in het onderdeel WBDBO-eisen: Weerslag tegen Brand Doorslag en Brand Overslag. Hierin is onder andere vastgelegd dat wanden en de bijbehorende doorvoeringen voldoende brandwerend afgewerkt moeten zijn en er geen onbeschermde openingen in scheidingsconstructies mogen voorkomen!


Samenwerken

Brandweer-keuringGezien we vaak te maken hebben met spoedklussen wegens openingen, deadlines of inspectie van keurende instanties als gemeentes of brandweer, gaan wij altijd flexibel om met complexe situaties en kunnen daar door zeer snel en efficiënt werken. We zijn gewend aan samenwerkingsverbanden met meerdere grote partijen en denken graag mee op het gebied van brandpreventie als onderdeel van een totaalplan. Samenwerken en anticiperen op omstandigheden met oog op kwaliteit en zorg voor de klant staan bij Brandveiligpand.nl voorop. Dé specialist in brandwerende doorvoeringen.


Certificering sticker of Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Voor brandweer, verzekeraar of keurende instanties is het belangrijk dat een controle sticker of certificaat overlegd kan worden. Met een dergelijk certificaat toon je aan dat bijvoorbeeld doorvoeringen, sleuven of ophangingen correct zijn aangelegd middels richtlijnen die zijn vast gesteld. Een verzekeraar, brandweer of keurende instantie vraagt hier vaak om.


Wat levert het u op?

 • Inspectie vooraf
 • Brandvertraging afhankelijk van de eis:
  60, 90, 120 of minuten of meer
 • Vakmensen met ruime ervaring
 • Correcte en nette afwerking
 • Service bij geleverde diensten
 • Certificering sticker of Certificaat van behandeling
 • Keuring en controle na oplevering

 

Mogen wij jou helpen?

Heb je een vraag of ben je benieuwd naar wat we voor jou (of jou bedrijf) kunnen beteken? Vul dan geheel vrijblijvend het contact formulier in. We proberen altijd binnen een dag met een reactie of passende oplossing te komen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Comments are closed.

© 1998-2014 B.V. Brandveiligpand.nl | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009