Direct contact? | Bel: (088) 112 54 32 | Mail: info@brandveiligpand.nl

Luchtkanalen en Leidingwerk brandvertragend behandelen

Luchtkanalen-behandeld

Het Brandwerend behandelen van luchtkanalen en leidingwerk.

In een brandscheiding is elke doorvoer, naad of voeg een potentieel risico. De vuistregel is ‘laat het licht door, dan ook hete gassen en rook’. Dit kan er toe leiden dat de opening of doorlatingen brandwerend moeten worden afgedicht om een brand zoveel mogelijk te beperken en in te dammen met een brandcompartiment. Luchtkanalen zijn ook een voorbeeld van een zwakke schakel als ze brandcompartimenten doorkruisen.
Zonder brandwerende voorzieningen kunnen vuur en rook zich verspreiden via een luchtkanaal en kan de brand zich veel sneller en ongecontroleerd uitbreiden naar andere brandcompartimenten.
Bij luchtkanalen zijn er grofweg 2 mogelijkheden om aan de wettelijke eis WBDBO (Weerstand Brand-doorslag Brand-overslag) te voldoen:

 • het plaatsen van brandkleppen of vlinderkleppen.
 • het volledig bekleden van de luchtkanalen.

Brandveiligpand.nl is gespecialiseerd in het plaatsen van brandkleppen en vlinderkleppen en het maken van koven of bekleding van luchtkanalen. Wat per project de beste of voordeligste oplossing is hangt sterk af van de situatie.


Zie hier een aantal voorbeelden van de afwerking en bekleding van Luchtkanalen:

Vakman

Brandwerend maken van leidingwerk en luchtkanalen.

Afwerken-luchtkanalen

Brandvertragend afwerken van leidingwerk dmv. kit.

Bestaande luchtkanalen afwerken met brandveilig materiaal.

Bestaande luchtkanalen afwerken met brandveilig materiaal.

luchtkanaal-brandwerend-afgewerkt

afgewerkt met brandvertragend materiaal.


Inventariseren van mogelijkheden en oplossingen.

Elk project is anders en elk project heeft zijn eigen oplossingen nodig. Daarom inventariseren we graag samen met jou wat de meest passende oplossing is.
We stellen graag gratis en vrijblijvend van te voren een plan of een offerte op waar in veel belangrijke zaken zijn vastgelegd. Waaronder de eisen, eventueel gevraagde certificaten, wetgeving, controle en eisen van de brandweer en aan welke brandvertragende tijd of brandklasse het project moet voldoen. Alleen op basis van deze gegevens kunnen we een concrete en scherpe prijs maken. Heb je dit soort gegevens niet paraat dan helpen wij je graag met inventariseren!


Hoe gaan we te werk?

Graag adviseren we je na het invullen van onderstaand contact formulier. Wij zorgen altijd dat we jou wensen of eisen, correct en voordelig tegemoet komen en op zoek gaan naar een passende oplossing. In een aantal stappen maken we duidelijk hoe we te werk gaan:

 • Vul onderstaand formulier in!
 • Wij nemen contact op en komen ter plaatse
 • Inspectie omgeving & bijbehorende eisen
 • Grondige inventarisatie van de oplossingen
 • Eventueel contact/afstemmen met brandweer, gemeente en instanties
 • Plan van aanpak & gratis advies
 • Uitvoering door specialisten- na akkoord offerte
 • Keuring voor brandeisen, verzekeraar of brandweer
 • Certificering, Keurmerk of certificaat van behandeling

Voor we jou project aanpakken doen we altijd een grondige inventarisatie en controle van wensen, eisen of eventuele aanpassingen op bestaande plannen. Vaak moet er ter plaatse gekeken worden wat de omstandigheden en mogelijkheden zijn. Op basis van die inventarisatie gaan we kijken wat de juiste oplossing is voor jou project. Dit is een van de belangrijkste maar vaak ook moeilijkste processen, omdat op voorhand niet te zeggen is aan welke normen en eisen er voldaan moet worden. Het is per locatie zeer specifiek welke aanpak de beste is. Na de controle op het voldoen aan wetgeving of bouw eisen, kan er begonnen worden aan de werkzaamheden. Voor dat een oplossing kan worden uitgevoerd wil je immers eerst weten hoe je dat gaat doen en waarom. De uitvoering wordt door de specialisten van Brandveiligpand.nl zelf uitgevoerd of in samenwerking met derden, onder supervisie van Brandveiligpand.nl. Na dat de werkzaamheden gekeurd zijn of grondige inspectie hebben doorstaan, wordt er een certificaat of keurmerk uitgegeven.

Vul het contact formulier in; dat is de snelste weg naar een brandveilige oplossing!


Certificering sticker of Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Certificaat van behandeling

Voor brandweer, verzekeraar of keurende instanties is zo als eerder omschreven het belangrijk dat een controle sticker of certificaat overlegd kan worden. Met een dergelijk certificaat toon je aan dat doorvoeringen, banddeuren of brandkleppen correct zijn aangelegd middels richtlijnen die zijn vast gesteld. Een verzekeraar, brandweer of keurende instantie vraag hier vaak om.


Wat levert het u op?

 • Professionele inventarisatie normen & eisen
 • Indicatie van doelgerichte oplossingen
 • Brandvertraging van afhankelijk van de eis:
  tussen 30 & 240 minuten of soms meer
 • Vakmensen met ruime ervaring
 • Nette Service
 • Certificaat of certificaat van behandeling

 

Mogen wij jou helpen?

Profiteer jij nu ook van onze top service? Wij hebben altijd een passende oplossing voor brandvertragende problemen! We maken onze naam graag waar en zijn nieuwsgierig naar welke problemen we voor jou kunnen oplossen. Geef ons je uitdaging en wij lossen het op! Vul hier onder geheel vrijblijvend het contact formulier in. We proberen altijd binnen een dag met een reactie of passende oplossing te komen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Comments are closed.

© 1998-2014 B.V. Brandveiligpand.nl | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009